Канадското правителство обяви, че скоро ваксинацията срещу COVID-19 ще стане задължителна

...
Канадското правителство обяви, че скоро ваксинацията срещу COVID-19 ще стане задължителна
Коментари Харесай

Задължителни ваксинации в САЩ и Канада, протести във Франция |

Канадското държавно управление разгласи, че скоро имунизацията срещу COVID-19 ще стане наложителна за държавните чиновници, както и за работещи в редица други сфери, съобщи Ройтерс.

Решението на канадските управляващи е обвързвано с желанието им да избегнат нов пик на епидемията от ковид, изключително предвид на разпространяването на разновидността Делта.

Министърът по междуправителствените въпроси Доминик Льоблан съобщи през вчерашния ден, че наложителната имунизация на служителите ще бъде въведена към края на октомври.

Той означи, че лицата, които не може да бъдат имунизирани по медицински аргументи, ще бъдат тествани и по отношение на тях ще бъдат прилагани други ограничения.

Министърът на превоза Омар Алгабра съобщи, че наложителна имунизация се планува за работещите в сферите на въздушния, жп и морския превоз, както и за пасажерите в самолети, влакове и круизни кораби.

Канада е с един от най-хубавите индикатори за имунизация против COVID-19 в света. 82 % от популацията са с сложена първа доза ваксина против

От днес в Ню Йорк се изисква имунизация за всевъзможни действия на закрито, като посещаване на заведения за хранене, театри, киносалони, концертни и спортни зали в мегаполиса ще се изисква доказателство за сложена ваксина против ковид.

Мярката важи както за чиновниците на обектите, по този начин и за клиентите. Те ще би трябвало да имат най-малко една доза от употребяваните ваксини против ковид.

" Ако сте имунизирани, вие имате ключ и можете да отворите вратата. Но в случай че не сте имунизирани, за жал вие не можете да участвате в доста действия ", съобщи кметът на Ню Йорк Бил де Блазио. От 13 септември ще стартират инспекциите дали мярката се съблюдава.

Френската полиция  затяга контрола по условието на здравния COVID-пропуск в заведения за хранене, влакове и търговски центрове.

Днес стартира втората седмица от въвеждането на документа. По-рано държавното управление заяви, че ще толерира нарушавания през първата седмица, само че цялостно въвеждане би трябвало да бъде реализирано по време на втората.

Десетки хиляди в разнообразни френски градове стачкуват против здравния пропуск всяка събота към този момент месец. Над 230 000 бяха участниците в демонстрациите на 7 август.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР